Alla inlägg under oktober 2008

Av Victoria - 15 oktober 2008 08:13

Jag vägde mig imorse, jag har inte kunnat väga mig på morgen eftersom jag jobbat flera nätter.. hur som helst det jag gått sedan jag slutade med soppan var 3,5 kilo så inte så farligt faktist.. stod i papperna från cambridge att man oftast går 2 till 3 kilo när man börjar äta vanlig mat..


Idag ska jag promenera både till och från stan ...  ska bli skönt lyssnar alltid på radion i mobilen då.

kram kram 

Av Victoria - 15 oktober 2008 07:43

igår var jag ju på föräldramöte och det var mycket trevligt och intressant.. Wirvas dagis arbetar mycket med språkutveckling vilket är jätte bra vi fick se en film om deras språkarbete.


Idag ska jag ta en liten sväng till stan måste verkligen köpa hårtoning och funderar faktst på att gå och sola.. skulle vara nice! ! De har nya rör på ett ställe här stod det i tidningen så jag kanske går dit.


Nu ska jag hjälpa min skrutt med kläder om hon får bestämma är det kjol eller klänning varje dag =)


Kram kram!!

Av Victoria - 14 oktober 2008 10:24

på begäran kommer här mitt recept på grötbullar som är mycket smaskiga!!

 4 dl havregryn

 6 dl vatten

 2 tsk salt


koka gröt och låt svalna.


värm 2 dl mjölk + ev. nån matsked matolja till fingervarmt och i med

ett paket jäst tillsätt sedan

10-12 dl vetemjöl  och ( obs ta inte för mycket mjöl blir inte så gott då)

2 msk socker  och i med

gröten

 rör om till deg  och låt jäsa i 30 minuter övertäckt.

Knåda sedan till ca 18 bullar  och jäs dem på plåt i 30 minuter och grädda sedan i 8-10 minuter 225 grader.


är mycket goda om jag får säga det själv!! helst nybakta förstås..



Av Victoria - 14 oktober 2008 09:24

igår blev det ingen städning av förråd.. jag blev för lat.. hehe..

Var iallafall på vårdcentralen och kollade mitt blodtryck vilket var perfekt!!Skönt för då vet jag att huvudvärken inte beror på det fast den är faktist mycket bättre nu..peppar peppar...

Sen på kvällen fick vi besök av mina  gudbarn och deras föräldrar..mycket trevligt!!


Idag tänkte jag ta mig i kragen och börja i förrådet men vet ni vart nyckeln är... den har nicke I bilen.. så typiskt bara för jag var så motiverad nu, men jag hittar nog något att pyssla med här hemma oxå har ju lite sy projekt jag aldrig tar mig för att göra.


I eftermiddag ska jag och Wirva gå på öppna föskolan hon gillar det mycket,  vi ska träffa en kompis till henne där och sen ikväll är det föräldramöte på dagis och då har jag fixat barnvakt så vi kan gå båda två.. Nicke tycker inte det är sådär skitkul men han får så lov att följa med =)


Vi ska äta sååå god mat idag.... pölsa med potatis och lingonsylt!!! MUms mums  när jag var liten fick jag önska middag på min födelsedag och då önskade jag det mina systrar belv inte sä glada då.


hej då!!

Av Victoria - 13 oktober 2008 09:01

Kom på att det kanske verkar som jag inte gillar invandrare efter mitt förra inlägg.. så är det inte jag har många vänner som är invandrare som jag umgås mycket med. 

 Tyckte bara att det var en gullig grej av Wirva att säga om kjolen... Själv vill hon helst bara  ha långa kjolar men det är inte så praktist att leka i..


Nu har jag jobbat min sista natt och är ...tadaaaa...   ledig i en hel vecka... ska bli sååå skönt!!

  jag har som veckoprojekt att rensa i förråden känns skönt att få det gjort, jag har tjatat på min sambo flera månader men han har inte orkat så nu gör jag det själv!

 Ska rensa mina grejer iallfall vi har tre förrråd så jag funderar på ställa mina grejer i ett av dem så får min sambo slänga och rensa sitt sen han sparar massor.. han har bla. tre stora akvarium två stora modellflygpaln typ en meter m.m  


Igår blev jag lite lessen då det var en person som sa till mig att jag hade gått upp i vikt  igen... precis som jag inte vet det... fast det är inte mycket jag gått upp 3-4 kg.. personen som sa det till mig har kraftig övervikt så hon borde veta hur det känns...

 Jag ska ju köra cambridge igen i november har jag tänkt.. men det är ju omöjligt att inte gå upp lite eftersom mycket man förlorar är vätska + att magen håller sig plattare när man lever på flytande vätska..


Nä det här går inte att sitta här och lata sig!!


Hörs sen!!


Av Victoria - 12 oktober 2008 14:17

jag vill berätta..

Wirva är väldigt faschinerad av utlänska kvinnor som går med tyg för håret.. hon skulle vilja att jag var utländskt så jag kunde ha lika fina kläder som de har ... hon brukar ibland säga.. åhh mamma varför kan inte du ha såna långa fina kjolar som de har..     hihihihi...  

kanske jag kommer så nån dag..  skulle verkligen passa min kropp att ha långkjol  hihi.. och vad skönt att slippa tvätta håret.. hehe..



Av Victoria - 12 oktober 2008 13:20

och jag är paranoid... hi hi

Hon ringde precis och hennes mobil är urladdad och de hade sovit gott.. hehe..   skönt då vet jag!!

Nu kan jag återgå till min syhörna och vara lugn...

wirva  vet att jag syr om en massa så hon har letet fram en av hennes tröjor som hon vill ha till en kjol=)  ska försöka hinna göra den idag!



Av Victoria - 12 oktober 2008 13:05

Jag är bäst på att oroa mig över allt möjligt.. just nu är jag tokorolig att det hänt min lilla syster ngt..  jag vet att hon skulle gå ut igår och nu är hennes mobil avslagen och ingen som svarar där hemma...  förmodligen är det så att hon och Rickard ligger och sover och inte orkar svara..eller inte hör att det ringer men jag vet ju inte det säkert..

hade min moppe funkat hade jag nog åkt dit och kollat..  


När vi var små och man inte hade mobiltelefon hände det flera ggr att jag ringde sjukhus för att höra om det hänt nån olycka om mamma och pappa var i bilen påväg hem... och då var min pappa en sån som alltid var sen av sig så för min del blev det mycket skönt när mobilen kom.

Ni sitter wirva i badet och jag har sytt lite, jag har lagat mina älskingsmysbrallor och börjat med en kjol..


Nu vill hon visst upp ur badet...  ciao ciao!!




Ovido - Quiz & Flashcards