Direktlänk till inlägg 12 januari 2010
Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock ca 10 min. Blanda i russin och jordnötter. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.
Psst!
Garam masala är en indisk kryddblandning som ofta består av kanel, peppar, koriander, kummin, kardemumma, nejlika och muskot. I Indien har nästan varje familj sin egen garam masalablandning.
Receptet har jag "lånat" från Arla.
Jag tror dock jg hoppar över russinen.
Har tappat blogglusten helt faktist.. men den kommer kanske tillbaka. Det har hänt ganska mycket sen sist.. Jag o Nicke har separerat så jag och Wirva letar en ny lägenhet här i närheten, helst vill vi bo nära hennes skola, vi kollade på en ...
Det är synd om Wirva.. hon är verkligen inte pigg . Idag är hon dock lite bättre än igår när hon kräktes om vartannat plus hostan,snoret och febern. Det är inte magsjuka (tror jag) utan hon kräktes för att magen var tom och när hon åt så kom de...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||
|